Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

info@emas.rs
+381 (0)63 84 707 84

 • Naslovna
 • EMAS
 • Izmene Zakona o zaštiti životne sredine – menjaju se i EMAS članovi

Izmene Zakona o zaštiti životne sredine – menjaju se i EMAS članovi

Upravo je završena javna rasprava za izmene tri važna Zakona iz oblasti životne sredine: Zakon o zađtiti životne sredine, Zakon o upravljanju otpadom, Zakon o zaštiti prirode.

Glavne izmene koje se očekuju su između ostalog i u vezi EMAS. Ove izmene su bile najavljene još 2013 ali su izmene Zakona pomerene za 2015. godinu. Očekuje se da se uskoro usvoje izmene Zakona (najverovatnije u septembru 2015).

Izmene članova u vezi EMAS bi trebalo da dodatno olakšaju organizacijama iz Srbije da na što praktičniji način dobiju odgovarajuću potvrdu od nadležnog Ministarstva (u vezi usklađenosti sa zakonskim propisima) koja se očakuje da im olakša u daljem postupku prijave za EU EMAS registraciju. Predviđen je i odgovarajući Pravilnik čije usvajanje može da se očekuje ubrzo nakon usvajanja izmena Zakona o zaštiti životne sredine. Radujemo se tome.

 

EMAS Portal, supported by Victoria consulting d.o.o.
  • Adresa

   Gandijeva 196/19
   11070 Novi Beograd, Srbija

   info@emas.rs
   +381 (0)63 84 707 84

   Pratite nas